Ν. Ανδρουλάκης: «Πρωταγωνιστής της τοξικότητας είναι ο πρωθυπουργός»

«Εμείς απαντάμε σε αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης με την αγωνία μας και την προσπάθειά μας. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα με τις συνεχείς θεσμικές μας πρωτοβουλίες» τόνισε στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφορικά με τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την πλήρη διερεύνηση του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Αφορμή της παρέμβασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν η αιφνιδιαστική δικαστική έφοδος στα κεντρικά του ΟΣΕ και η κριτική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην αντιπολίτευση ότι καλλιεργεί την τοξικότητα. «Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να καταγγέλλει την τοξικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου. Καταγγέλλει την τοξικότητα ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί της τοξικότητας, όταν συνεχώς βλέπουμε το τρίπτυχο “διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία”. Στελέχη του πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου, στενοί του συνεργάτες να εμπλέκονται σε κορυφαία σκάνδαλα που δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή και αντί να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, να βρίσκονται στο απυρόβλητο. Άρα πρωταγωνιστής της τοξικότητας είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός» υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως πρόσθεσε, η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έφερε αποτελέσματα: «Δύο από τους στενότερους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, όταν το πρωί ο ίδιος κατήγγειλε συμφέροντα ότι προσπαθούν να τον αποσταθεροποιήσουν, το βράδυ ήταν οι γεφυροποιοί με τα συγκεκριμένα συμφέροντα. Και, βέβαια, τους “θυσίασε”, όπως έκανε και με τον κ. Δημητριάδη πριν από μερικά χρόνια, για να μη φορτωθεί ο ίδιος τα ζητήματα αυτά».

Επίσης εξήγησε ότι την περασμένη Δευτέρα πήγε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και κατέθεσε αναφορά για το επίδικο ζήτημα της πρότασης δυσπιστίας, τονίζοντας: «Δεν είναι άλλο από το ότι ένα “τοξικό” χέρι την ώρα του εγκλήματος των Τεμπών με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας, είχε προτεραιότητα να πάρει τα ηχητικά, να τα χαλκεύσει και να τα δώσει σε ένα φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης. Κι ενώ επί έναν χρόνο η Δικαιοσύνη δεν είχε κάνει τίποτα, μαθαίνουμε ότι χθες ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης, με εντολή του, έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί έφοδος στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου και να κατασχεθούν σκληροί δίσκοι με τα πρωτότυπα ηχητικά, που σχετίζονται με την τραγωδία των Τεμπών».

«Πρέπει να καταλάβει ο πρωθυπουργός ότι εμείς ερχόμαστε στη Βουλή των Ελλήνων για να απαντήσουμε σε ένα κοινωνικό αίτημα: Στη δίψα του ελληνικού λαού για αλήθεια, διαφάνεια και δικαιοσύνη. Θα μας βρίσκει συνεχώς απέναντί του, όσο ο ίδιος υπηρετεί τη διαφθορά, τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία» υπογράμμισε ο Ν. Ανδρουλάκης εκφράζοντας την εκτίμηση: «Φέρνουν καθημερινά οι θεσμικές μας πρωτοβουλίες αποτέλεσμα, σε σχέση με αυτά που είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, τα σόου, τον λαϊκισμό και την τοξικότητα».