Δ. Παπαστεργίου: Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κυβερνοασφάλεια

Την ερχόμενη εβδομάδα μπαίνει στις επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο για την κυβερνοασφάλεια, ώστε να υπάρχει ένας φορέας υπεύθυνα πάνω από όλους τους οργανισμούς, υπηρεσίες -δημόσιες και ιδιωτικές- που θα προστατεύει από επιθέσεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Μάλιστα, ο υπουργός τόνισε: «Πρέπει να διασφαλίσουμε όλες αυτές τις υποδομές ώστε να μην επιτρέψουμε σε κάποιον κακόβουλο την εισβολή στα προσωπικά μας δεδομένα. Ωστόσο, και οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

«Έρχεται μια ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία βάζει πλέον νέες βάσεις και υποχρεώνει τις πλατφόρμες να ακολουθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Κάθε χώρα δημιουργεί τη δική της Αρχή, τον δικό της φορέα, ο οποίος θα στέλνει ακόμη και αυθημερόν στις πλατφόρμες τις καταγγελίες και εκείνες με τη σειρά τους θα πρέπει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να απαντούν» υπογράμμισε ακόμη ο κ. Παπαστεργίου.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του Ψηφιακού Βοηθού, τόνισε ότι υποβλήθηκαν 300.000 ερωτήσεις, ενώ στο Gov.gr Wallet περίπου 160.000 πολίτες «κατέβασαν» στο κινητό τους την εφαρμογή myAuto, η οποία συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες για το αυτοκίνητό μας. Ο υπουργός επανέλαβε ότι στις επόμενες μέρες θα προστεθούν στο wallet και η κάρτα αιμοδότη, αλλά και η ακαδημαϊκή ιδιότητα και οι επαγγελματικές ιδιότητες.

Όσον αφορά τον προσωπικό αριθμό τόνισε: «Θα είναι ο αριθμός που θα μας ανοίγει οποιαδήποτε διαδικασία στο Δημόσιο. Στο πίσω μέρος της ταυτότητάς μας θα γράφεται ο προσωπικός αριθμός».