Ν. Ανδρουλάκης: «Εχουμε τις δεύτερες υψηλότερες πανευρωπαϊκά ιδιωτικές δαπάνες υγείας»

Το νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Ελλάδα.

«Έχουμε τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας πανευρωπαϊκά» σημείωσε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Αυτό το μήνυμα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπ’ όψιν η κυβέρνηση ασκώντας πολιτικές που στηρίζουν το ΕΣΥ. Εμείς έχουμε προτεραιότητα την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και συνομίλησε με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

«Δεν μπορεί να λες ότι θες να αντιμετωπίσεις το δημογραφικό, αλλά το βρεφικό γάλα να πωλείται σε τριπλάσιες τιμές σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης και να μην έχουμε ισχυρό κοινωνικό κράτος στην ελληνική περιφέρεια. Καλά δημόσια σχολεία, καλά δημόσια νοσοκομεία, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και, βέβαια, χαμηλό κόστος ζωής» κατέληξε στις δηλώσεις του.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή.

«Αποτελεί προτεραιότητα για τον νομό Ηλείας να ολοκληρωθεί στην ολότητά του το μεγάλο έργο του οδικού άξονα. Δεν μπορεί να μην υπάρχει συνδετήριος άξονας της Αμαλιάδας με αυτό το μεγάλο έργο. Δεν μπορεί να μη φτάνει μέχρι την Ολυμπία» επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης για τον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος στην εισαγωγική τοποθέτησή του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε επίσης τη σημαντική μείωση των καταβαλλόμενων άμεσων ενισχύσεων προς τους αγρότες για το 2023. «Το κόστος σήμερα για τους αγρότες είναι τεράστιο λόγω των ευθυνών τεσσάρων υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και πέντε προέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Τέλος, αναφερόμενος στις εκλογές στην ΚΕΔΕ ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι ελπίζει να υπάρξει μια ισχυρή προοδευτική φωνή, που θα στείλει καθαρό μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη ότι είναι απαραίτητη μια Αυτοδιοίκηση στα ευρωπαϊκά πρότυπα, με διαφάνεια, αξιοκρατία και διάλογο.