Π. Μαρινάκης για Αντ. Σαμαρά: «Δεν αντιδικούμε, απλώς είπαμε την αλήθεια για το κυβερνητικό έργο»

«Δεν αντιδικούμε ως κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά, απλώς απαντήσαμε στις δηλώσεις του παραθέτοντας την αλήθεια, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβερνητικός εκπρόσωπος παραθέτοντας το κυβερνητικό έργο» σχολίασε σήμερα Τρίτη ο Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, αναφορικά με όσα δήλωσαν χθες συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, μετά και τη διαφοροποίησή του από την κυβερνητική γραμμή για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Ειδικότερα, αναφερόμενος σε όσα είπαν συνεργάτες του κ. Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Προφανώς συμφωνούμε ότι πρέπει να πάμε όλοι μπροστά και αντίπαλοί μας δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ, αλλά τα κολοσσιαία προβλήματα των πολιτών. Οι πολίτες μάς κρίνουν όλους».

«Δεν υπάρχει θέμα ρήξης. Μέσα στη ΝΔ ακούγονταν διαφορετικές απόψεις για πολλά θέματα, αλλά στο τέλος της ημέρας πορευόμασταν ενωμένοι. Εδώ που δεν τίθεται και θέμα κομματικής πειθαρχίας… Εγώ δεν έκανα τίποτα περισσότερο από αυτό που έχω καθήκον, να απαντώ με την πραγματικότητα, όπως έχω καθήκον» επανέλαβε ο κ. Μαρινάκης σε άλλο σημείο της παρέμβασής του.

Μάλιστα, υπεραμυνόμενος της προωθούμενης κυβερνητικής ρύθμισης επεσήμανε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί τα ομόφυλα ζευγάρια να είναι ακατάλληλα να μεγαλώσουν παιδιά… Δεν θα υποκαταστήσουμε τον πατέρα και τη μητέρα με τους όρους “γονέας 1” και “γονέας 2”. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει».

Αναφορικά με το πολιτικό «μασάζ» για το θέμα στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι ακολουθείται μια πάγια τακτική που ισχύει για κάθε νομοσχέδιο, με ενημέρωση των «γαλάζιων» βουλευτών και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Ημουν παρών στη συνάντηση αυτή. Είδα ανθρώπους που κατά 99% μετέφεραν προβληματισμούς που είχαν οι ίδιοι και που τους μετέφεραν οι πολίτες. Είχα και εγώ προβληματισμούς για πράγματα που δεν γνώριζα. Είδα μια ζωντανή συζήτηση με επιχειρήματα, υπάρχουν άνθρωποι που τα άκουσαν για πρώτη φορά, γιατί δεν κοιμούνται και ξυπνούν όλοι με αυτό το ζήτημα».

Σε ερώτημα εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αρχίσει συναντήσεις με βουλευτές προκειμένου να τους πείσει να υπερψηφίσουν τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι ο πρωθυπουργός βλέπει βουλευτές όλο τον χρόνο και τακτικά, για να έχει και ο ίδιος εικόνα για όσα συμβαίνουν και απασχολούν την κοινωνία και τόνισε: «Προηγήθηκε η συζήτηση με τους βουλευτές από εκείνη με τους υπουργούς. Το νομοσχέδιο είναι υπό επεξεργασία, είναι στην τελική μορφή του, αλλά ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει πότε θα κατατεθεί στη Βουλή».

Για τον Μ. Βορίδη

«Δεν είπε κάτι καινούργιο ο κ. Βορίδης. Δεν μπορώ να υποκαταστήσω ή να προαναγγείλω τις αποφάσεις του πρωθυπουργού. Δεν είναι δυνατόν να συμμετέχεις στην κυβέρνηση και να καταψηφίζεις νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Εγώ εκφράζω τις απόψεις μου και έχω καθήκον να εκφράσω όσα αφορούν την κυβερνητική πολιτική. Οπως το είπε ο πρωθυπουργός, μέσα στη σύσκεψη των οργάνων εκφράζεις τις απόψεις σου, αλλά όταν ληφθεί μια απόφαση, τότε πρέπει να έχει τη στήριξη όλων» επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης, χωρίς να διευκρινίζει εάν θα πρέπει να υπάρξει παραίτηση ή αποπομπή υπουργού που δεν στηρίζει τη ρύθμιση πριν αυτή κατατεθεί στη Βουλή ή μετά από την ψήφισή της στην Ολομέλεια.