Νέα Αριστερά: «Κατοχύρωση του όρου “γυναικοκτονία” και μέτρα τώρα»

«Ούτε δέκα ημέρες δεν μετράει το 2024, ήδη όμως μετράμε ακόμα μία δολοφονημένη. Η 41χρονη Γεωργία, μητέρα ενός παιδιού, έγκυος στον τρίτο μήνα, δολοφονήθηκε άγρια από τον σύντροφό της στη Χαλκιδική. Την ίδια ώρα άλλη μια γυναίκα στο Ζεφύρι παλεύει για τη ζωή της διασωληνωμένη στην Εντατική, αφού ο σύζυγός της την περιέλουσε με εύφλεκτο υλικό και την πυρπόλησε μέσα στο ίδιο της το σπίτι» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Κάθε μέρα λιγότερες. Και όπως αποδεικνύεται ξανά, οι γυναικοκτόνοι έχουν τα κλειδιά του σπιτιού. Φτάνει πια. Μπροστά στο διαρκές έγκλημα των γυναικοκτονιών δεν μπορεί η Πολιτεία απλώς να παρακολουθεί. Άμεσα μέτρα, τώρα» τονίζει στην ανακοίνωση, ενώ διερωτάται: «Τι άλλο περιμένει η κυβέρνηση για να προχωρήσει στα ελάχιστα που θα έπρεπε να έχουν γίνει πράξη, χθες;»

«Δομές ουσιαστικής υποδοχής και άμεσης απόκρισης σε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, ενίσχυση των τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας της ΕΛ.ΑΣ. με εξειδικευμένο προσωπικό» είναι απαραίτητα κατά τη Νέα Αριστερά που καταλήγει στην ανακοίνωσή της: «Και φυσικά η αυτονόητη κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία στον ποινικό κώδικα ώστε να γίνει ορατό το αδίκημα, οι ρίζες του και η ξεχωριστή ποινική του απαξία».