Νέα επιδείνωση του καιρού από αύριο Παρασκευή με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει από αύριο Παρασκευή ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες κυρίως στο νοτιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο, τους ενισχυμένους βοριάδες, τα χιόνια στα ορεινά (τοπικά και σε ημιορεινά) και την πτώση της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 10-14°C ως προς μέγιστες τιμές στα πεδινά ηπειρωτικά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα.

Συγκεκριμένα, πεδίο χαμηλών πιέσεων θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα της χώρας την Παρασκευή, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Bροχές αναμένονται στη Θράκη, στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο ενώ πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων υπάρχει και για την Ανατολική Στερεά και την Κρήτη.

Η ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολλυδά

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).