Κ. Σκρέκας: Και το χοιρινό κρέας στο «καλάθι των Χριστουγέννων»

Tο χοιρινό κρέας προστίθεται στο «καλάθι των Χριστουγέννων», όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το εορταστικό καλάθι, το οποίο θα ισχύει από τις 13 Δεκεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου, θα περιέχει αρνί, κατσίκι, χοιρινό, γαλοπούλα, τσουρέκι, βασιλόπιτα και σοκολάτες.

Όπως είπε ο υπουργός, στόχος είναι ειδικά για τις τιμές των αμνοεριφίων να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα. «Θα ζητήσουμε από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ οι τιμές να διαμορφωθούν και κάτω από πέρυσι το Πάσχα. Είμαστε σε επαφή ώστε να μειωθούν οι τιμές έως 10%» είπε και πρόσθεσε ότι οι τιμές αρνιών και κατσικιών κυμαίνονται από 11 έως 12,5 ευρώ με στόχο τα Χριστούγεννα να πωλούνται περίπου 10 ευρώ το κιλό.

Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες παραμένουν και φέτος εκτός του καλαθιού, όπως σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν 1.286 προϊόντα με χαμηλές τιμές για έξι μήνες.

Αναφορικά με τις προσφορές στα καταστήματα ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι έρχεται ρύθμιση στις αρχές του 2024 που θα βάλει τέλος στις εικονικές προσφορές.