Γερμανία: Πολλά προβλήματα και σήμερα Τρίτη στις πτήσεις από Μόναχο εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας

Συνεχίζεται το χάος με τις ακυρώσεις και τις ματαιώσεις πτήσεων στο Μόναχο λόγω του φαινομένου της παγωμένης βροχής. Μάλιστα, το αεροδρόμιο του Μονάχου αναγκάστηκε να αναστείλει και πάλι σήμερα Τρίτη πολλές πτήσεις, ενώ εκπρόσωπος του αεροδρομίου επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως όλοι οι διάδρομοι είναι καλυμμένοι με πάγο. Ως εκ τούτου δεν πραγματοποιούνται απογειώσεις και προσγειώσεις από τις 6 το πρωί τοπική ώρα (7 ώρα Ελλάδας) τουλάχιστον έως τις 12 το μεσημέρι.

Ο προγραμματισμός των πτήσεων στον ιστότοπο του αεροδρομίου δείχνει πως όλες οι καταχωρισμένες πτήσεις έχουν ματαιωθεί ή αναβληθεί για αργότερα.

«Θα διεξαχθούν επιχειρήσεις για να αφαιρεθεί ο πάγος κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Το σχέδιο είναι να επαναληφθεί η αεροπορική κυκλοφορία από το μεσημέρι» αναφέρεται στον ιστότοπο του αεροδρομίου, όπου προστίθεται: «Εντούτοις μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η πλειονότητα των πτήσεων θα χρειαστεί επίσης να ματαιωθεί στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας για λόγους ασφαλείας».

Η νέα διακοπή των πτήσεων έρχεται μόλις 48 ώρες αφότου το αεροδρόμιο επανέλαβε τις επιχειρήσεις, αφού είχε κλείσει για δύο ημέρες εξαιτίας σφοδρών χιονοπτώσεων.