Κακοκαιρία «Elias»: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και ποια θα ανοίξουν σήμερα Πέμπτη

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη σχολεία σε περιοχές που έχουν πληγεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Elias».

Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στους Δήμους Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, Ιστιαίας Αιδηψού, στην Εύβοια. Στη Μαγνησία, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία σε Βόλο, Αλμυρό, Νότιο Πήλιο, Ζαγορά και Σκιάθο.

Στα Τρίκαλα δεν θα λειτουργήσει το Γυμνάσιο Αμπελακίων και τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ στον Παλαμά Καρδίτσας, που είχε πληγεί και από την κακοκαιρία Daniel, και σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

Με απόφαση των δημάρχων δεν θα λειτουργήσουν σήμερα οι σχολικές μονάδες σε Φάρσαλα, Κιλελέρ, και Αγιά, όπου κλειστός θα παραμείνει και ο παιδικός σταθμός.

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη οι σχολικές μονάδες στον Δήμο Λαρισαίων, ενώ ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι σήμερα Πέμπτη τα σχολεία θα ανοίξουν για την κανονική και επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, μιλώντας στο LamiaReport.gr, επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα για την εξέλιξη του καιρού, δεν προβλέπονται ακραία φαινόμενα σήμερα το πρωί, ώστε να υπάρχει ανησυχία για την ασφαλή μετακίνηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, επομένως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά.

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ, το σύστημα κακοκαιρίας «Elias» θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Ειδικότερα σήμερα Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία (κυρίως τη δυτική και βόρεια). Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.