Σέρρες: Με αφαίρεση γονικής μέριμνας κινδυνεύουν αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Σέρρες: Με αφαίρεση γονικής μέριμνας κινδυνεύουν αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Το ενδεχόμενο ακόμη και αφαίρεσης της γονικής μέριμνας/επιμέλειας των ανήλικων παιδιών τους ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι γονείς από την Αλιστράτη Σερρών, οι οποίοι αρνούνται να στείλουν τα τέσσερα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή διαφωνούν με τη διεξαγωγή των self-tests και τη χρήση μάσκας που είναι υποχρεωτικά για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, το μέτρο είναι δυνατό να διαταχθεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και επιπλέον διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή την ψυχική υγεία των τεσσάρων παιδιών.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς. Η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εισαγγελικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η εισαγγελική Αρχή μπορεί να αποφασίσει κάθε πρόσφορο κατά την κρίση της μέτρο, ενώ δεν αποκλείεται να ερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες των γονιών.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα παιδιά, που φοιτούν σε διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης, δεν προσέρχονται στα μαθήματά τους από την αρχή του σχολικού έτους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.