Καταπέλτης η εισαγγελική πρόταση για τον Μπ. Αναγνωστόπουλο

Καταπέλτης η εισαγγελική πρόταση για τον Μπ. Αναγνωστόπουλο

Την παραπομπή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση της συζύγου του Καρολάιν, για κακοποίηση ζώου σε βαθμό κακουργήματος, ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση λόγω των ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές ζήτησε με πρότασή του ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης.

Στην 24 σελίδων πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ο εισαγγελέας αναφέρει: «Η ήρεμη ψυχική κατάσταση στην οποία τέλεσε ο κατηγορούμενος την πράξη συνάγεται από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσής της».

«Η πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, η εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικίας, ο αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, η εξ αρχής σκηνοθεσία της σε βάρος του ληστείας και η προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών Αρχών» καταδεικνύουν ακριβώς την ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά την οποία ο κατηγορούμενος τέλεσε το έγκλημα. Στο σκεπτικό του εισαγγελέα γίνεται επίσης αναφορά στη μετέπειτα συμπεριφορά του κατηγορουμένου, η οποία στόχευε στον αποπροσανατολισμό και στη σύγχυση των αστυνομικών Αρχών.

«Το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, ενώ εκείνος ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος και θα έπρεπε να είναι ο προστάτης της, δεν είχε καμία αναστολή για την πράξη του, αν και επρόκειτο για τη μητέρα του παιδιού του, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε αφορμή για την πράξη του, την οποία εκδήλωσε όταν το θύμα ήταν ανυποψίαστο και ανύποπτο, καθώς κοιμόταν ήδη για δυόμισι ώρες» αναφέρει ο κ. Νούλης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στην πρότασή του υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, εξηγώντας ότι ο πνιγμός είχε πεντάλεπτη διάρκεια που προκύπτει από τους σφυγμούς της Καρολάιν, ο θάνατός της ήταν αγωνιώδης, ενώ δοκίμασε ψυχικό και σωματικό στρες κατά τη διάρκεια του εγκλήματος. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το 11 μηνών παιδί του και να εξολοθρεύσει τον 5 μηνών σκύλο του.

«Η νηφαλιότητα στην προμελέτη του σχεδίου συνάγεται από το ότι φρόντισε να αχρηστεύσει την κάμερα για να μην υπάρχουν οπτικές αποδείξεις σε βάρος του. Σχεδίασε και παρουσίασε ένα σενάριο ψευδές και για να υποστηρίξει όλο αυτό το σχέδιο, δέθηκε ο ίδιος και έδεσε το θύμα, ενώ επιχείρησε παραπλανητικές τηλεφωνικές κλήσεις καλώντας το 1000 και το 180 για να δείξει οτι αστοχεί επειδή ήταν δεμένος» φέρεται να εξηγεί ο εισαγγελέας συμπληρώνοντας ότι επέδειξε υποκριτική συμπεριφορά όταν εμφανιζόταν θλιμμένος στην κηδεία και στο μνημόσυνο του θύματός του.

Στη μητέρα της Καρολάιν η επιμέλεια της μικρής Λυδίας
Οριστικά ανατίθεται η επιμέλεια της Λυδίας στη μητέρα της Καρολάιν και γιαγιά της, ρυθμίζοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσει τη ζωή του το μικρό κοριτσάκι, που έχασε τη μητέρα του από τα χέρια του πατέρα της, σε ένα έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Με την υπ΄αριθμόν 1918/21 απόφασή της, η πρόεδρος Μαρία Βογιατζάκη, υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική αίτηση και διέταξε την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον κατηγορούμενο συζυγοκτόνο και την ολική ανάθεσή της στη μητέρα της Καρολάιν και γιαγιά της μικρής, Σουζάνα.

Ρυθμίζει δε την επικοινωνία με τους δύο παππούδες, γονείς του συζυγοκτόνου, από τις 10.00 έως τις 14.00 το τελευταίο πενθήμερο κάθε μήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.