Άνοιξε η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη – Τι αναφέρει για τον Νίκο Κουρή

Άνοιξε η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη – Τι αναφέρει για τον Νίκο Κουρή

Ειδική αναφορά στον Νίκο Κουρή, χωρίς ωστόσο να τον αποκαλεί ποτέ «γιο του» κάνει ο Μίκης Θεοδωράκης στη διαθήκη του, η οποία δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας και αντίγραφα της οποία έχουν ήδη λάβει τα συγγενικά του πρόσωπα και το κοντινό του περιβάλλον.

Φαίνεται ότι ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης συνέταξε την πρώτη διαθήκη του το 2011 και ακολούθησαν ακόμη τέσσερις προσθήκες και τροποποιήσεις, η τελευταία από τον Απρίλιο του 2021.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διαθήκη του γίνεται αναφορά στον Νίκο Κούρη, ως «αυτοαποκαλούμενο Νίκο Θεοδωράκη», τον οποίο ευχαριστεί για τη διάδοση του έργου του. Μάλιστα, φέρεται ότι προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να τον αφήσουν να συνεχίσει να το κάνει χωρίς εμπόδια. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε κανένα σημείο της διαθήκης δεν υπάρχει αναφορά σε συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα ο Μίκης Θεοδωράκης προτρέπει το συγγενικό του περιβάλλον να επιτρέπει ανεμπόδιστα και άλλα πρόσωπα εδώ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να διαδίδουν το έργο του, αναφερόμενος ονομαστικά και στον Γιώργο Αγοραστάκη.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του ο εκλιπών το είχε μοιράσει όσο βρισκόταν εν ζωή, ωστόσο φέρεται ότι σχετικά με το σπίτι του στην οδό Επιφανούς ζητεί να γίνει μουσείο, ενώ το αυτοκίνητό του να περάσει στην κατοχή ενός ιδρύματος.

Τα ασφαλιστικά μέτρα της Μαργαρίτας Θεοδωράκη
Το άνοιγμα της διαθήκης έρχεται ενάμιση μήνα πριν από την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, προκειμένου ο Νίκος Κουρής να σταματήσει να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης». Η συζήτηση αναμένεται στις 30 Νοεμβρίου 2021, ενώ έχει προηγηθεί η έκδοση προσωρινής διαταγής για το ίδιο θέμα. Μάλιστα, η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε η πρόεδρος Πρωτοδικών Ουρανία Φλεριανού αναφέρει ότι το δικαστήριο απαγορεύει στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης» με την επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του, μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.