Σήμερα η εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση με το βιτριόλι – Στο δικαστήριο η κατηγορούμενη

Σήμερα η εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση με το βιτριόλι – Στο δικαστήριο η κατηγορούμενη

Aποτιμώντας όλα τα στοιχεία της υπόθεσης όπως προέκυψαν από την έως τώρα ακροαματική διαδικασία, ο εισαγγελέας της Έδρας στην υπόθεση για την επίθεση με το βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου αναμένεται σήμερα να εισηγηθεί στο δικαστήριο επί της ενοχής της 37χρονης κατηγορούμενης Έφης Καρακάντζουλα.

Λίγο πριν από τις 9 το πρωί η κατηγορούμενη έφτασε αμίλητη στο δικαστήριο και αρνήθηκε να πει οποιαδήποτε κουβέντα στους δημοσιογράφους, οι οποίοι τη ρώτησαν πολλές φορές εάν έχει μετανιώσει.

Πρόταση ενοχής
Με ομολογημένη την πράξη της, η κατηγορούμενη και η υπεράσπισή της αναμένουν σήμερα να ακούσουν από τον εισαγγελέα Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη μία πρόταση ενοχής.  Ωστόσο, παραμένει ζητούμενο αν ο εισαγγελέας ζητήσει να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή αν αποδεχθεί ότι η 37χρονη θα πρέπει να έχει ευνοϊκότερο χαρακτηρισμό της πράξης της και ζητήσει τη μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως επιθυμεί η ίδια.

Πριν από λίγες ημέρες με αφορμή αίτημα για την κλήση μαρτύρων της Πολιτικής Αγωγής ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητώντας να μη γίνει δεκτό αυτό που ζήτησαν οι συνήγοροι της Ιωάννας, είπε: «Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού».

Αν το δικαστήριο κηρύξει ένοχη την Έφη, όπως εισάγεται, η ανώτερη ποινή που προβλέπεται είναι 15 έτη κάθειρξης, ενώ, αν γίνει δεκτή η θέση της υπεράσπισης για μετατροπή σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, τότε το ανώτατο όριο ποινής είναι τα 10 έτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.