Ζέττα Μακρή: Πλημμέλημα η στέρηση της εκπαίδευσης των παιδιών από αρνητές γονείς

Ζέττα Μακρή: Πλημμέλημα η στέρηση της εκπαίδευσης των παιδιών από αρνητές γονείς

Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιβολή ποινών για τους αρνητές γονείς που δεν αφήνουν να πάνε τα παιδιά του στο σχολείο, κατέστησε σαφή η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

«Η παρούσα κυβέρνηση έχει τη διάθεση να γίνει μία ad hoc ρύθμιση, προκειμένου η απόφαση κάποιων αρνητών γονέων να στερούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης από τα παιδιά τους, να θεωρείται πλέον πλημμέλημα. Ελαφρύ μεν, αλλά πλημμέλημα» ανέφερε η κυρία Μακρή στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Διευκρίνισε δε ότι τέτοιες περιπτώσεις δεν θεωρούνται αδίκημα χάρη στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, τα παιδιά που στερούνται σήμερα το δικαίωμα στην εκπαίδευση λόγω των αρνητών κηδεμόνων τους είναι μερικές δεκάδες, ενώ επανέλαβε ότι αυτές οι περιπτώσεις θα πρέπει να γνωστοποιούνται στις Αρχές από τους διευθυντές των σχολείων.

Όπως εξήγησε, η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται είναι να ενημερώνει αρχικά ο διευθυντής τους γονείς για το τι πρέπει να πράξουν και εν συνεχεία τις κοινωνικές υπηρεσίες και τη Δικαιοσύνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.