ΑΠΘ: Σε καραντίνα οι ανεμβολίαστοι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής μετά τον εντοπισμό κρούσματος

ΑΠΘ: Σε καραντίνα οι ανεμβολίαστοι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής μετά τον εντοπισμό κρούσματος

Σε καραντίνα έχουν μπει για δέκα ημέρες όλοι οι ανεμβολίαστοι φοιτητές του πρώτου έτους του Τμήματος Πληροφορικής που παρακολούθησαν μάθημα της Δευτέρας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε φοιτητή, ο οποίος παρακολούθησε τα μαθήματα στη Δ11 (Βασικές Αρχές Προγραμματισμού, Εισαγωγή στην Πληροφορική, Γραμμική Άλγεβρα).

Από την κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών εφαρμόστηκε άμεσα το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα περιστατικά κορωνοϊού εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος, το οποίο προβλέπει περιορισμό των συμφοιτητών που ήταν σε απόσταση λίγων μέτρων από το κρούσμα.

Όμως, σύμφωνα με το thesstoday, επειδή η ιχνηλάτηση του εν λόγω φοιτητή ήταν δύσκολη για τους αρμόδιους της σχολής, δόθηκε η εντολή για δεκαήμερο περιορισμό σε όλους τους ανεμβολίαστους φοιτητές του συγκεκριμένου Τμήματος.

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, σε περίπτωση κρούσματος συνιστάται οι εμβολιασμένοι φοιτητές να παρακολουθούνται για πιθανή εμφάνιση συμπτωμάτων, ενώ οι μη εμβολιασμένοι να μπαίνουν σε δεκαήμερη καραντίνα και επανέλεγχο με διαδοχικά τεστ.

Οι ιθύνοντες του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καλούν τους ανεμβολίαστους φοιτητές να μην προσέλθουν στα μαθήματα τις επόμενες ημέρες, ενώ, σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα, να ενημερώσουν άμεσα τους υπεύθυνους covid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.