Καμία συμφωνία Ντ. Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν – Ακυρώθηκε το γεύμα εργασίας

Καμία συμφωνία Ντ. Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν – Ακυρώθηκε το γεύμα εργασίας

Δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Με αυτές τις λέξεις όλα δείχνουν ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Βόρεια Κορέα για τα πυρηνικά οδηγούνται σε αποτυχία.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς είχε δείξει ότι τίποτα δεν πήγαινε κατ΄ευχήν λέγοντας ότι ακυρώθηκε το γεύμα εργασίας, ενώ αρνήθηκε να πει αν θα γίνει τελετή υπογραφής της συμφωνίας. Οι δυο άνδρες μετά την ξαφνική διακοπή των διαπραγματεύσεων αναχώρησαν για τα ξενοδοχεία τους.

Oι συνομιλίες για τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας, στο Ανόι του Βιετνάμ, ολοκληρώθηκαν αλλά όλα δεν πήγαν όπως είχε προγραμματιστεί. Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι το γεύμα εργασίας ακυρώνεται. Είπε ακόμα ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στους δυο άνδρες ολοκληρώθηκαν και ότι αμέσως μετά ο Τραμπ θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο του για να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Σάντερς αρνήθηκε, παρότι ρωτήθηκε πολλές φορές, να πει αν θα γίνει τελετή υπογραφής συμφωνίας ανάμεσα στις δυο χώρες.

«Δεν θα υπογράψουμε τίποτα σήμερα», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στους δημοσιογράφους. «Πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος να αποχωρήσεις», είπε ακόμα.

Μια φράση του Ντόναλντ Τραμπ τα είπε όλα για την αποτυχία των συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την.

Μιλώντας για τον Κιμ Γιονγκ Ουν είπε:«Είναι ωραίος τύπος. Έχει χαρακτήρα. Είχαμε κάποιες επιλογές αλλά αποφασίσαμε να μην τις χρησιμοποιήσουμε. Κάποιες φορές πρέπει απλά να φεύγεις. Αυτή ήταν μια από τις φορές αυτές».

Κατά τα λοιπά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι ήταν παραγωγικές οι συνομιλίες ανάμεσα στον ίδιο και τον Κιμ. Είπε ακόμα ότι του έδωσε τον λόγο του πως δεν θα κάνει άλλες πυρηνικές δοκιμές. «Σήμερα πάντως, δεν θα υπογράψουμε τίποτα. Δεν είναι πρέπον», είπε. «Το όραμα του Κιμ δεν είναι και δικό μας», είπε ακόμα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος μπήκε συνοφρυωμένος μέσα στην αίθουσα για την συνέντευξη Τύπου και οι ερωτήσεις που δέχθηκε ήταν πολλές και για όσα συμβαίνουν και στις ΗΠΑ με την καθαίρεση του ίδιου να μην φαίνεται πλέον τόσο μακρινή.

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωνε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο πλευρό του, καθώς άρχιζαν τις συνομιλίες τους για το βορειοκορεατικό πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων, ότι «δεν πιέζεται» από τον χρόνο και δίνει την προτεραιότητα στην επίτευξη μιας «καλής συμφωνίας». «Δεν πιέζομαι (…). Η ταχύτητα δεν είναι τόσο σημαντική όσο αυτό για μένα», διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης Τύπου.

Ο Κιμ από την πλευρά του υποσχέθηκε ότι θα κάνει «ό,τι καλύτερο μπορεί» ώστε η συνάντηση κορυφής να φέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα. «Βαδίσαμε πλάι-πλάι στο Ανόι» και «συνεχίσαμε τον καλό διάλογο που έχουμε», ανέφερε. «Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ σήμερα για να καταλήξουμε σε σπουδαία αποτελέσματα», σε «θετικά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.