Επίθεση «Ρουβίκωνα» με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη (βίντεο)

Επίθεση «Ρουβίκωνα» με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη (βίντεο)

Σε επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, που βρίσκεται δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ, προχώρησε νωρίς το πρωί ο «Ρουβίκωνας».

Μέλη της αναρχικής ομάδας που επέβαιναν σε πέντε μηχανές πέρασαν έξω από το σπίτι και πέταξαν μπογιές στην περίφραξη και εξαφανίστηκαν. Φεύγοντας έριξαν στο οδόστρωμα και ένα καπνογόνο για να ξεφύγουν ανενόχλητοι.

Το βίντεο από την επίθεση με μπογιές που πραγματοποίησε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, τα ξημερώματα της Τετάρτης, αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου,  μαζί με ένα κείμενο της ομάδας.

«Ο κομμουνιστής επαναστάτης Δ.Κουφοντίνας βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε απεργία πείνας απο 2 Μαίου προκειμένου να του χορηγηθεί η έβδομη κατα σειρά άδεια που δικαιούται και να αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο» αναφέρει ο Ρουβίκωνας στο κείμενό του.

«Οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα. Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Η άρνηση της αποκήρυξης των ιδεών του και η απεργία πείνας ως ύστατο μέσο αγώνα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του Δ. Κουφοντίνα είναι ένδειξη πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας», σημειώνει ακόμη.

Η Αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές ενώ ο Τζέφρι Πάιατ με μήνυμά του στο Twitter μίλησε για «παιδιάστικο βανδαλισμό» και τόνισε πως «η καταστροφή περιουσίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία».

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε στην γύρω περιοχή και, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση στο σπίτι του Τζέφρι Πάιατ και την πρεσβεία των ΗΠΑ μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.

Στις 8 Ιανουάριου του 2019, περίπου δέκα άτομα του  «Ρουβίκωνα» επιβαίνοντας σε δίκυκλα, πέταξαν τα ξημερώματα μπογιές στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 25/1, άγνωστοι έγραψαν στους εξωτερικούς τοίχους της κατοικίας του πρέσβη των ΗΠΑ συνθήματα, όπως «Μακεδονία γη ελληνική».

Η επίθεση αποτελεί κίνηση υψηλού συμβολισμού σε έναν από τους θεωρητικά καλύτερα φυλασσόμενους στόχους και εντάσσεται στο μπαράζ δράσεων και επιθέσεων με αίτημα την απελευθέρωση του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται ακόμα οι φθορές στο εκλογικό περίπτερο του δημάρχου Γλυφάδας, Γεώργιου Παπανικολάου στις 04:45 π.μ., η επίθεση με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ στην Τοσίτσα στις 05:50 καθώς και η επίθεση με μολότοφ στη διμοιρία κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ χθες μετά το τέλος της πορείας για τον Κουφοντίνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.